Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


(Táv)munka íróknak

2011.01.01

Az fn.hu egyik cikkében olvastam, hogy a jövőben valószínűleg jobban elterjednek az olyan atipikus foglalkoztatási formák, mint például a részmunkaidős foglalkoztatás vagy a távmunka. Én mindkettőben érdekelt vagyok, ezért igyekszem megtalálni az ilyen lehetőségeket, de úgy látom, hogy másokat is érdekelhet a dolog.

A modern iroda bárhol lehet - hirdeti a Magyar Távmunka Szövetség, és én találtam is egy szép magyar példát a közösségi (táv)munkavégzésre.

Persze, felmerül a kérdés, hogy pontosan mi is a távmunka, de az ilyen - és ehhez hasonló - kérdésekre adott válaszok szépen fel vannak sorolva a tavmunka.org megfelelő aloldalán. (Akinek ez nem elég, az "A távmunkáról röviden" című részt is elolvashatja a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján.)

Én egészen konkrétan arra gondoltam, hogy azok, akik írói tehetséget, netalán kreativitást vélnek felfedezni magukban, azok dolgozhatnának szövegíróként (copywriter-ként) a reklámügynökségeknek - távmunkában. Esetleg egyszerre több cégnek is, szabadúszóként.

Pár hónapja nézegetem a Kreatív Online-t (ami egy reklámszakmai honlap), azon belül is a jobb oldalon található Kreatív állásbörzét. Az eredmény:

- 2010. szeptember 8.-án az Akció-NXS Kft. keresett legalább 3 éves ügynökségi tapasztalattal rendelkező szövegírót.

- 2010. október 18.-án a Sylva reklámügynökség keresett junior (vagyis: kezdő) szövegírót.

- 2010. november 12.-én a Young & Rubicam Budapest Kft. keresett ATL és/vagy digitális tapasztalattal és esetleg friss, szakirányú diplomával rendelkező junior szövegírót és junior art directort.

- 2010. november 23.-án a Grey keresett szövegírót. Alapfeltétel volt a tökéletes helyesírás és a magabiztos angol nyelvtudás. Tapasztalt szövegírók és friss diplomások jelentkezését is várták.

 Persze a fenti álláshirdetések (eredetileg) valószínűleg nem távmunkára, hanem "ottülős" normál munkára vonatkoztak. De semeddig nem tart(ott volna) elküldeni az önéletrajzot, és megjelölni benne, hogy elsősorban távmunkában szeretnénk végezni a reklámügynökségi szövegírást. Hátha ráharapnak az ügynökségek.

Hogy én jelentkeztem-e a fenti állásokra? A válaszom: nem. Én ugyanis már majdnem egy éve be-bedolgozgatok az egyik reklámügynökségnek (a normál, "hétköznapi" főállásom mellett), és mivel egy olyan ígéretet kaptam, hogy valószínűleg idén február végétől megnövekszik az adott cégtől kapott  távfeladatok száma, ezért nem akarom (jobban) halmozni az állásokat, hátha nem jutna mindegyikre időm és energiám. Mivel azonban még nem biztos ez a "feladatszám-növekedés", ezért figyelem a kreativ.hu-n a szövegíróknak szóló álláshirdetéseket, hátha a jövőben mégiscsak elbírok egyszerre több reklámügynökséget is - távmunkában.

Ezt javaslom másoknak is.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.