Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Írj könyvismertetőt, pénzért!

2012.01.28

Eszembe jutott egy kis pénzkereseti lehetőség. Most megosztom veletek:

pár hónapja külsős újságíróként bedolgozom az egyik regionális/helyi hetilapnak. (Főleg tudósításokat írok helyi kulturális eseményekről.) A napokban eszembe jutott, hogy mivel már egy ideje el akarok olvasni egy bizonyos könyvet, megkérdezem a hetilap főszerkesztőjét, hogy írhatnék-e róla egy könyvismertetőt/könyvajánlót. Mivel én így is, úgy is elolvasnám a könyvet (és a honlapomra egyébként is szándékoztam ismertetőt írni róla), nekem nem kerül pluszenergiába a dolog.

A főszerkesztőnek megadtam a könyv címét, témáját, honlapjának (mert olyanja is van) linkjét, és képzeljétek, azt mondta, hogy írhatok róla. Úgyhogy - majd, ha beszereztem egy példányt az adott könyvből - megírom az ismertetőt, és még pénzt is kapok majd érte. Azért, amit ingyen is megcsináltam volna . . .

 

(A napokban megcsináltam a fenti dolog "B" változatát is: hivatalos voltam egy rendezvényre, és előtte pár nappal megkérdeztem a fent említett hetilap főszerkesztőjét, hogy - ha már úgy is ott vagyok - írhatok-e tudósítást a rendezvényről a hetilap számára. Azt válaszolta, hogy persze. Úgyhogy még ezért is pénzt kapok . . .)

 

A fentieket azért írtam le, hogy hátha ötletet adok nektek, hogy ti is pénzt kaphassatok azért, amit egyébként ingyen is megcsinálnátok.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.